Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Rookgasafvoer pelletkachel uit zicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelletkachel MCZ Ego geplaatst met de muurdoorvoer rechtstreeks aan de achterzijde van de kachel. De rookgasafvoer pelletkachel  uit zicht en komt hier uit in de naastgelegen garage. Van daaruit door het platte dak naar boven , totale hoogte ongeveer 3 meter. De rookgasafvoer van de pelletkachel raakt hierdoor uit zicht in de woonkamer. Hier is gekozen voor een dubbelwandige, geisoleerde pijp. Enerzijds in verband met condens (de garage is niet verwarmd) anderzijds voor de veiligheid.

De temperatuur van de rookgassen van een pelletkachel zijn gemiddeld 100-150 graden Celsius, al onze pelletkachels zijn uitgerust met een beveiliging; indien de rookgastemperatuur een waarde > 220 graden Celsius bereikt slaat de kachel uit. Op deze hoogte zou je je echter ook bij de relatief lage temperaturen van de rookgassen lelijk kunnen branden bij een enkelwandige pijp!

Door de rookgasafvoer niet in de te verwarmen ruimte te plaatsen is er wel wat rendementsverlies! Anderzijds zijn er situaties waar het juist een bijkomend voordeel geeft de pijp uit zicht te plaatsen omdat er dan in de belendende ruimte warmteopbrengst is van de pijp.  Zo is iedere situatie anders, we geven u graag advies!

Gepost door: op 06 juni 2012

©2023 Passie voor Pellets РAlgemene voorwaarden

Site by Studio BC