Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Klantervaring besparing pelletkachel

Orion Anselmo Cola, Fam Hamers

Mijn naam is Stefan Hamers en wij zijn eigenaar van een recreatiewoning in Yhorst. Dit is een mooi rustige gelegen vakantiepark(je). Wij genieten hier al gedurende 10jaar van de mooie in het bos gelegen ligging.

Dit heeft ook nadelen. De woning werd geheel verwarmd door Elektrische radiatoren wat een erg dure aangelegenheid is. Wij zijn toe opzoek gegaan naar alternatief zoals onder andere houtkachels. Dit is een veel goedkopere brandstof echter lastig te regelen (vaak te koud of te warm).

Wij zijn toen via Passievoorpellets bij de pelletkachels terecht gekomen. Zij hebben samen met ons gezocht naar een passende oplossing (Orion Anselmo Cola) welke geschikt is voor onze woning. En voor meerdere woningen op het vakantiepark.

Onze ervaring is na het eerste jaar fantastisch! Het is niet alleen gezellig en goed instelbaar, nee het is ook veel goedkoper.

Hier ons rekenvoorbeeld:

Elektra verwarming:
6200 KWh per jaar
0,23 Euro per KWh = 1426 Euro

Pelletkachel:
1110 KWh per jaar
0,23 Euro per KWh = 255 Euro

850 Kg Pellets * 2,50 = 212 Euro

Besparing voor onze vakantiewoning: 959 Euro per jaar.

Wij zijn helemaal enthousiast en denken nu al om met pellets “ooit” ook onze Elektraboiler te vervangen en misschien wel CV technieken te combineren.

Met vriendelijke groet,
Stefan Hamers

Gepost door: op 03 september 2010

©2023 Passie voor Pellets – Algemene voorwaarden

Site by Studio BC