Nieuws

Nieuws

Pelletkachel vermogen

Het  is belangrijk een pelletkachel met het juiste vermogen te kiezen! Veel mensen zijn geneigd een wat zwaarder vermogen te kiezen onder het motto ‘Beter teveel als te weinig warmte’ . Het is niet raadzaam een te zwaar vermogen te kiezen om de volgende redenen:

  • uw pelletkachel zal onnodig meer pellets verbruiken
  • uw pelletkachel zal onnodig meer elektra verbruiken in verband met vaker in- en uitschakelen
  • het zal snel te warm worden
  • u geniet minder van uw pelletkachel als deze vaker uit- dan aanstaat!

Vuistregel voor het benodigde te kiezen vermogen is ongeveer 1Kw per 25m3 inhoud te kiezen. Natuurlijk zijn hiernaast factoren als isolatie, ligging en positie van de pelletkachel van belang.

Let vooral ook op het minimum vermogen van de pelletkachel, in feite is dit misschien nog belangrijker dan het meestal vermelde maximum vermogen. Het minimum vermogen is het aantal Kilowatts dat de pelletkachel afgeeft in de laagste stand (spaarstand). In de praktijk zal uw pelletkachel meestal op de spaarstand branden en is het ideaal als de kachel in dit vermogen de temperatuur constant kan houden. Zolang de kachel aanstaat zal deze ten alle tijde warmte blijven afgeven en kan het al snel te warm worden in de ruimte. Door een pelletkachel met het juiste (minimum-) vermogen te kiezen kunt u deze situatie zoveel mogelijk voorkomen.

Alternatieve oplossing voor het te warm worden in de ruimte is het uitschakelen van pelletkachel.Vrijwel alle modellen hebben ook de mogelijkheid automatisch aan- en uit te schakelen bij het bereiken van de gewenste temperatuur.

 

Gepost door: op 17 november 2013
Tags: , ,

©2023 Passie voor Pellets – Algemene voorwaarden

Site by Studio BC