Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Dakdoorvoer pelletkachel plat dak

dakdoorvoer pelletkachel plat dak

Dakdoorvoer pelletkachel plat dak  te Haarlem. In dit geval een dubbelwandige dakdoorvoer (ø 80mm/ø125mm) met trekkende kap. De totale lengte van deze rookgasafvoer is 3.20 meter. Het dak van de aanbouw is plat en bestaat uit hout, gedekt met bitumen.

Bij een doorvoer door brandbaar materiaal moet dubbelwandige rookgasafvoer worden toegepast. Buiten bij voorkeur ook geïsoleerd in verband met condens. Binnen kan gewoon enkelwandig materiaal (staal of RVS ø 80mm) worden gebruikt.

Bij een dergelijke installatie zijn de materiaalkosten iets hoger als bij een muurdoorvoer waar vaak geheel enkelwandig materiaal kan worden gebruikt. Nog steeds echter een fractie van de kosten die met de installatie van een conventionele houtkachel gepaard gaan! Het is bij een pelletkachel immers niet nodig tot boven de nok uit te komen.

Hoewel een pelletkachel tijdens de werking nauwelijks rook geeft is er op de muur als op de foto te zijner tijd wel wat rookaanslag te verwachten. Deze aanslag is eenvoudig te verwijderen.

Gepost door: op 04 november 2010

©2023 Passie voor Pellets – Algemene voorwaarden

Site by Studio BC